Ilmastositoumus

FinnEnergia Oy laatii yrityksellenne tarvittavat hiilijalanjälkilaskelmat Keskuskauppakamarin ohjelmistolla.
Lisäksi teemme Ilmastositoumuksen edellyttämän laskelman päästövähennyssuunnitelman laatimiseen.

Tee Ilmastositoumus ja laadi tiekartta päästöjen vähentämiseksi. Sitoutumisesta voit kertoa Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella.
Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen painopistealueina ovat yrityksen toiminnan suorat päästöt, tavarakuljetusten päästöt ja henkilöliikkumisen päästöt. Ilmastositoumus-tunnuksen käyttöoikeus myönnetään Suomessa toimivalle yritykselle, joka sitoutuu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään ja asettaa päästövähennystavoitteet kohti hiilineutraaliutta vuonna 2035.

Päästölähteet ja laskennan rajaukset

Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen painopisteinä ovat yrityksen toiminnan suorat päästöt, tavarakuljetusten päästöt ja henkilöliikkumisen päästöt.

Päästövähennysten laskentaohjeet yrityksille ja yhteisöille Keskuskauppakamarin ilmastositoumukseen liittymistä varten:

Tämä ohje on rajattu kasvihuonekaasupäästöjen laskentaan. Päästölähteet jaetaan GHG-protokollan mukaisesti kolmeen luokkaan: organisaation omiin päästölähteisiin (Scope 1), ostoenergian tuotannosta aiheutuviin epäsuoriin päästöihin (Scope 2) sekä muihin organisaation arvoketjussa syntyviin epäsuoriin päästöihin (Scope 3). Lisätietoa GHG-protokollasta saa sen kotisivulta: www.ghgprotocol.org (englanniksi). Keskuskauppakamarin ilmastositoumuksessa Scope 1 ja Scope 2 ovat pakollisia laskettavia yrityksille ja yhteisöille. Scope 3:sta seuraavat päästölähteet kuuluvat tarkastelun piiriin:

Ota yhteyttä:
FinnEnergia Oy / Hannu Partanen
puh. 040 590 7685
email. hannu.partanen@finnenergia.fi